11 νέες τάσεις στην Φωτογράφηση Γάμου για το 2023 (updated)

Η μεγάλη σου μέρα θα φτάσει τόσο γρήγορα που δεν θα το καταλάβεις. Για αυτό και το κλειδί της επιτυχίας είναι η σωστή προετοιμασία. Από το νυφικό και το styling μέχρι τον στολισμό γάμου σου, τα πάντα πρέπει να είναι οργανωμένα πολύ καιρό πριν το μεγάλο γεγονός. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια είναι κ η φωτογράφιση του γάμου σου. Μια εικόνα ισούται χίλιες λέξεις και τον γάμο σου θες να τον θυμάσαι μια ζωή. Θα πρέπει να κλείσεις από πολύ νωρίς το φωτογράφο σου και να γνωρίζεις πολύ καλά την δουλειά του. Μην ξεχνάς ότι το άλμπουμ του γάμου σου θα φτιαχτεί μια φορά και θα αντικατοπτρίζει μια σημαντική σου μέρα. Για το λόγο αυτό, συγκεντρώσαμε όλες τις νέες τάσεις που υπάρχουν στον κλάδο της φωτογράφησης γάμου, τάσεις που αφορούν τόσο τους φωτογράφους, όσο και τα ίδια τα ζευγάρια.

1. Πιο χαλαροί γάμοι

Οι μέρες των πιο επίσημων και παραδοσιακών γάμων έχουν μειωθεί, με ταυτόχρονη αύξηση των πιο χαλαρών και άτυπων γαμήλιων τελετών! Τα ζευγάρια θέλουν να το γιορτάσουν με πιο χαλαρό και κοινωνικό τρόπο, με έμφαση στους ανθρώπους και τους καλεσμένους και λιγότερο στις λεπτομέρειες. Αν και δεν είναι μια συγκεκριμένη τάση φωτογραφίας, αλλάζει τον κλάδο του γάμου και το στυλ των γάμων που φαίνονται να έχουν τα ζευγάρια. Αυτή η αλλαγή στα στυλ και η μια πιο χαλαρή αίσθηση μας οδηγούν στην ανάπτυξη της φωτογραφίας ντοκουμέντου ή αλλιώς φωτορεπορτάζ ή ντοκιμαντέρ.

 

2. Φωτογραφία ντοκουμέντου ή αλλιώς φωτορεπορτάζ ή ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ έχει ένα στυλ χαλαρό και ανεπίσημο, όπου αποτυπώνονται οι μικρές λεπτομέρειες, τα συναισθήματα στα πρόσωπά σας, οι όμορφες στιγμές και οι ανεκτίμητες αντιδράσεις σας. Όταν έχεις προσλάβει έναν επαγγελματία που είναι εξαιρετικός στο φωτογραφικό ντοκιμαντέρ, σίγουρα μπορείς να χαλαρώσεις και απλά να απολαύσεις την μέρα σου, με τη σιγουριά και την γνώση πως όλες αυτές οι όμορφες στιγμές καταγράφονται. Και μπορεί να σου ζητηθεί ή να ζητήσεις για κάποιες στιγμές να φωτογραφηθείς σε μερικά πορτραίτα ατομικά ή ομαδικά άλλα αυτό δεν θα σου πάρει χρόνο από την χαρά της ημέρας. Στην τελική είναι ο γάμος σου, όχι σετ φωτογράφισης. Είναι προτιμότερο λοιπόν να διασκεδάσεις με την ψύχη σου από το να στήνεσαι όλη μέρα μπροστά από μια κάμερα! Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείς να φέρεις στο μυαλό σου την μέρα του γάμου σου και σίγουρα η φωτογραφία δεν ανήκει σε αυτά.

3. Second shooter και βιντεοσκόπηση γάμου

Βλέπουμε όλο και περισσότερα ζευγάρια να αναζητούν έναν δεύτερο φωτογράφο στον γάμο τους, επιτρέποντας τη λήψη φωτογραφιών τόσο των κουμπάρων όσο και της νύφης και της προετοιμασίας της. Τα ζευγάρια έχουν μεγαλύτερη επίγνωση της σημασίας της φωτογραφίας και ως εκ τούτου προσπαθούν να εξασφαλίσουν ότι κάθε στιγμή θα αποτυπωθεί. Τα ζευγάρια που κατανοούν τη σημασία της απαθανάτισης αυτών των ιδιαίτερων στιγμών επιθυμούν να δημιουργηθεί μια μίνι ταινία. Έτσι λοιπόν έρχονται οι βιντεογράφοι να απαθανατίσουν όλες αυτές τις στιγμές και να σας βοηθήσουν να ξαναζήσετε τη μεγάλη σας ημέρα! Ένα βίντεο γάμου καταφέρνει να καλύψει όλη τη μέρα, αποτυπώνοντας τέλεια τη κάθε στιγμή και το κάθε συναίσθημα. Μέσω της εναλλαγής σκηνών, την προσθήκη μουσικής και εφέ, δημιουργείται ένα μαγικό αποτέλεσμα που σκοπό έχει να παρασύρει τον κάθε θεατή. Κάθε βίντεο γάμου ξεχωρίζει, τόσο με το ύφος του, τα χρώματα, τα εφέ, τα σκηνικά και τα συναισθήματα που προκαλεί. Το ύφος του βίντεο σας θα καθοριστεί με βάση το δικό σας στυλ, τις δικές σας προτιμήσεις και το concept του γάμου σας. 

4. First Look Φωτογραφίες

Αυτό το δημοφιλές γαμήλιο must-have είναι στην τάση εδώ και αρκετό καιρό και εξακολουθεί να παραμένει ψηλά στις αναζητήσεις των ζευγαριών. Η ιδέα έχει ως εξής: Μία ώρα περίπου πριν από τον γάμο και ενώ το ζευγάρι είναι έτοιμο, δίνει ραντεβού μόνο του σε έναν χώρο κοντά στο σημείο της τελετής. Εκεί  τους περιμένει ο φωτογράφος, που διακριτικά θα απαθανατίσει τη στιγμή της συνάντησης. Τη στιγμή που ο γαμπρός αντικρίζει για πρώτη φορά τη νύφη… Το φως είναι ιδανικό, τα συναισθήματα πιο έντονα από ποτέ, και τότε συμβαίνει κάτι μαγικό: Ξαναζούν τη στιγμή που κοίταξαν ο ένας τον άλλο και ένιωσαν πως βρήκαν αυτό που αναζητούσαν. Αισθάνονται πάλι το σκίρτημα εκείνης της πρώτης φοράς, μαζί με όλη τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό. Τα μάτια βουρκώνουν, οι παλμοί ανεβαίνουν κι είναι σαν να ερωτεύονται ο ένας τον άλλο ξανά… Αν πιστεύετε στον έρωτα με την πρώτη ματιά, τότε το concept «first look» photography φτιάχτηκε για εσάς!

5. Unplugged γάμος

Ολοένα και περισσότερα ζευγάρια επιθυμούν την «τεχνολογική αποσύνδεση» τη στιγμή του γάμου τους! Αν θέλετε ο γάμος σας να είναι tech-free, φροντίστε να ενημερώσετε τους καλεσμένους σας όσο πιο ευγενικά μπορείτε. Τονίστε ότι είναι επιθυμία σας ο γάμος σας να μείνει «μεταξύ» σας και αναφέρετέ το με έναν χιουμοριστικό τρόπο στην πρόσκληση. Οι επισκέπτες θα είναι εκεί και να απολαύσουν τη στιγμή μαζί σας.

6. Social Media

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δύο όψεις, απ’ την μία πλευρά χρησιμοποιούνται καθημερινά και είναι τόσο δημοφιλή που μπορεί να δυσαρεστήσει μερικά ζευγάρια η δημοσίευση φωτογραφιών της νύφης και του φορέματός της, του ίδιου του ζευγαριού και φωτογραφιών σέλφι σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι η μέρα να τελειώσει. Μια δημοφιλής τάση είναι να ζητάμε από τους επισκέπτες να μην δημοσιεύουν τίποτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέχρι να τελειώσει η μέρα. Αυτό σχετίζεται επίσης με το προηγούμενο σημείο σχετικά με την τεχνολογική αποσύνδεση, θέλετε οι καλεσμένοι σας να απολαύσουν και να γιορτάσουν την ημέρα μαζί σας, έχετε ήδη έναν φωτογράφο εκεί, υπενθυμίστε τους αυτό!

Από την άλλη πλευρά, ορισμένα ζευγάρια θέλουν να δουν τις φωτογραφίες που τραβούν οι καλεσμένοι! Χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να δημιουργήσετε ένα hashtag γάμου για τους επισκέπτες ώστε να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλες πλατφόρμες Social Media. Μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της εκδήλωσης και να σας βοηθήσει να βιώσετε τον γάμο σας μέσα από τα μάτια τους. Εφαρμογές, όπως το Artifact Uprising, επιτρέπουν επίσης στους χρήστες smartphone να ανεβάζουν αυτές τις φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να δημιουργούν έντυπα αναμνηστικά (π.χ. άλμπουμ, ημερολόγια, καρτ ποστάλ, λευκώματα κ.λπ.) της ειδικής αυτής περίστασης.

7. Φωτογραφίες Selfie

Σε αυτήν την συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογική εποχή, ήταν θέμα χρόνου να απογειωθούν οι φωτογραφίες selfie. Οι selfies αποτελούν μεγάλο μέρος της σημερινής κοινωνίας και της κοινωνίας που βασίζεται στο Διαδίκτυο. Ως εκ τούτου, τα έμπειρα ζευγάρια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στήνουν «μέρη για selfie» για τους φίλους και την οικογένειά τους, μαζί με ένα υπέροχο σκηνικό, για να φωτογραφηθούν περνώντας υπέροχα στο γάμο κι επιτρέποντας στους επισκέπτες να γίνουν αναπόσπαστο μέρος των εορτασμών.

8. Πρόταση Γάμου: Απαθανατίστε την Έκπληξη!

Ένα νέο trend έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του και μας αρέσει πολύ! Η φωτογράφηση της πρότασης γάμου δεν είναι μία απλή φωτογράφηση. Συνήθως πρόκειται για κρυφή φωτογράφηση, δεδομένου ότι ο υποψήφιος γαμπρός θέλει να κάνει έκπληξη στη μέλλουσα σύζυγο του. Αυτή η τρελή τάση αναπτύσσεται γρήγορα στη βιομηχανία της φωτογραφίας γάμου και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξαναζήσετε τη στιγμή που γονατίζετε και να επιτρέπετε σε εσάς και τον σύντροφό σας να δείτε την αντίδρασή σας, ενώ ταυτόχρονα βγάζετε μερικές όμορφες φωτογραφίες της στιγμής.

9. Φωτογράφιση γάμου με Drone

Ο γάμος με drone ολοένα και αυξάνεται σε δημοτικότητα λόγω φυσικά των εντυπωσιακών φωτογραφιών και βίντεο που είναι σε θέση να προσφέρει ένας φωτογράφος με drone. Σίγουρα και εσείς έχετε δει δείγματα από αεροφωτογραφίες και αεροβίντεο με εντυπωσιακά πλάνα και μια μοναδική οπτική γωνία λήψης. Αυτή η μοντέρνα τεχνική μπορεί να περιλαμβάνει λήψεις από πάνω μόνο τη νύφη και τον γαμπρό ή το γαμήλιο πάρτι στο σύνολό της. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τον φωτογράφο να απαθανατίσει το πνεύμα και τον ενθουσιασμό της ημέρας.

10. Περισσότερα φυσικά άλμπουμ

Τα άλμπουμ γάμου επέστρεψαν και είναι πιο δημοφιλή από ποτέ! Σχεδιάσατε κάθε λεπτομέρεια στον γάμο σας και καταλήξατε να έχετε υπέροχες φωτογραφίες γάμου. Δυστυχώς όμως οι φωτογραφίες αυτές θα καταλήξουν να είναι σε έναν φάκελο ενός σκληρού δίσκου και θα τις δείτε ελάχιστες φορές. Σκοπός των φωτογραφιών είναι να τυπώνονται, να γίνονται ένα υπέροχο άλμπουμ όπου θα ξαναζείτε την κάθε στιγμή ξεφυλλίζοντας το. Ένα σωστά σχεδιασμένο άλμπουμ γάμου θα αφηγηθεί την ιστορία σας από την αρχή και είναι κάτι που θα δώσετε στα παιδιά σας και στις επόμενες γενιές. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στο να φτιάξετε ένα ποιοτικό και διαχρονικό άλμπουμ γάμου.

11. Next day γάμου

Οι μέρες του γάμου είναι χαοτικές και αγχωτικές. Πολλές φορές, μπορεί να προκύψουν πράγματα που είναι πέρα ​​από τον έλεγχο ενός φωτογράφου γάμου (π.χ. περιορισμένος χρόνος, προβλήματα φωτισμού κτλ) και μπορεί να περιορίσει τις λήψεις που γίνονται την ίδια ημέρα. Έτσι τα τελευταία χρόνια βλέπουμε τη φωτογράφιση next day να κερδίζει συνεχώς έδαφος και να είναι must για αρκετά ζευγάρια. Δημιουργικές φωτογραφίες, μαγευτικά τοπία μονοπωλούν το ενδιαφέρον αρκετών ζευγαριών και δεν είναι λίγες οι φορές που ένα ζευγάρι επιλέγει τον φωτογράφο του με βάση τις φωτογραφίες του στα next day.

Οι φωτογραφίες της επόμενης ημέρας επιτρέπουν στους φωτογράφους να τραβήξουν το ευτυχισμένο ζευγάρι σε μια εναλλακτική τοποθεσία εκτός από τον χώρο του γάμου και τους δίνουν επιπλέον χρόνο για να βρει τις πιο επιθυμητές λήψεις. Επιπλέον υπάρχει άνεση χρόνου και φυσικό φως και είναι μία φωτογράφιση χωρίς το άγχος του γάμου! Με άλλα λόγια, το next day γάμου αποτελεί μία δημιουργική φωτογράφιση!

Αυτές είναι οι τάσεις που δείχνουν πώς αλλάζει ο κλάδος της φωτογράφισης γάμου! Στην Cosmos Events έχουμε συμπεριλάβει την φωτογράφιση γάμου στις συλλογές μας και θα χαρούμε να είμαστε εκεί ώστε να απαθανατίσουμε με κάθε λεπτομέρεια την πιο μεγάλη στιγμή της ζωής σας! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις φωτογραφικές μας υπηρεσίες ή θέλετε να συζητήσουμε για τον γάμο σας θα ήταν χαρά μας να σας ακούσουμε!

Share
Posts created 115

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top