Πρωτότυπες ιδέες και συμβουλές για ένα ξεχωριστό candy bar γάμου

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη. Αλλά και λίγα γλυκά κατά καιρούς, δεν βλάπτουν». Όπως δεν μπορούμε να φανταστούμε την αγάπη και τη ζωή χωρίς γλυκά, έτσι δε μπορούμε να φανταστούμε κι έναν γάμο χωρίς αυτά! Μπορεί τα κουφέτα της μπομπονιέρας και η τούρτα στο τέλος του φαγητού να ήταν το μέχρι τώρα σύνηθες, μια νέα μόδα όμως έρχεται να ικανοποιήσει τους γλυκατζήδες… και λέγεται candy bar. Ουσιαστικά πρόκειται για το τραπέζι με τα κεράσματα που στήνεται στην είσοδο της δεξίωσης με σκοπό να καλωσορίσει ευχάριστα τους καλεσμένους και να τους βάλει στο κλίμα και την ατμόσφαιρα της περίστασης, ενώ εναλλακτικά μπορεί να τοποθετηθεί και στον εσωτερικό χώρο βάζοντας μικρούς και μεγάλους σε πειρασμό καθ’ όλη τη διάρκεια.

Τα Candy bars ή Candy buffets αποτελούν τάση που γίνεται όλο και εντονότερη τα τελευταία χρόνια, καθώς τη συναντάμε όχι μόνο σε γάμους αλλά και σε όλων των ειδών τα events, από μικρά πάρτι και baby showers μέχρι βαπτίσεις! Πλέον ο γάμος χωρίς candy bar είναι σα γλυκό χωρίς ζάχαρη. Μπορεί να μας αρέσει, όμως, κάτι θα του λείπει, για να απογειωθεί.

Το candy bar γάμου επιτελεί τόσες πολλές λειτουργίες αυτή την τόσο υπέροχη μέρα που δεν είναι καθόλου απορίας άξιο γιατί το έχουμε αγαπήσει τόσο πολύ. Έχει αντιπροσωπευτικό χαρακτήρα, για αυτό οφείλει να είναι όμορφα διακοσμημένο σύμφωνα με το concept της εκδήλωσης.  Για το σκοπό αυτό, τα candy bar γάμου έχουν εξελιχθεί, με περισσότερα χρώματα, διατάξεις, στυλ κτλ. Παράγοντες όπως το θέμα του γάμου, οι αγαπημένες λιχουδιές των ζευγαριών, η χρωματική παλέτα και οι πολιτισμικές πινελιές λαμβάνονται πλέον σοβαρά υπόψη.

Παρακάτω σας προτείνουμε μερικά βήματα που θα σας βοηθήσουν να προετοιμάσετε, σύμφωνα πάντα με την δική σας αισθητική, ένα πρωτότυπο candy bar που θα κάνει πιο γλυκιά την ανάμνηση του γάμουσας!

 

Βήμα 1: Καθορίστε το budget σας

Είναι σημαντικό να ορίσετε το συνολικό ποσό που θέλετε να διαθέσετε πριν ξεκινήσετε. Φυσικά δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε πολλά χρήματα για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Φαντασία να υπάρχει και οι λύσεις είναι πολλές!

Βήμα 2: Θεματολογία / Χρώματα

Όλα τα events έχουν ένα concept, το ίδιο και ο γάμος σας. Το candy bar είναι κομμάτι της εκδήλωσής σας, οπότε πρέπει να αντικατοπτρίζει το ύφος και το στυλ της. Για παράδειγμα, εάν ο γάμος σας γίνεται σε νησί και μετά ακολουθεί πάρτι κοντά στη θάλασσα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν παλέτα χρωμάτων το μπλε και το άσπρο. Για ένα λαμπερό, χειμερινό γάμο, πρωταγωνιστής στο τραπέζι σας μπορεί να είναι το χρυσό.

Βήμα 3: Επιλογή Γλυκών Κερασμάτων

Οι επιλογές των γλυκών είναι άπειρες και μπορούν να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Είναι σημαντικό να υπάρχει ποικιλία με γλυκά γευστικά και αρίστης ποιότητας ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος και να οδηγηθεί σε ένα μικρό γαστριμαργικό ταξίδι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε από παραδοσιακά γλυκά σύμφωνα με τον τόπο καταγωγής σας, όπως παραδοσιακά σιροπιαστά γλυκά φτιαγμένα από τα χεράκια τις μαμάς και ενίοτε της πεθεράς, γιαγιάς ή όποιου άλλου έχει ταλέντο στην ζαχαροπλαστική, μπακλαβάδες σε ατομικές μερίδες, σαραγλί, γαλακτομπούρεκο και ραβανί μέχρι cupcakes και marshmallows που είναι μόδα τα τελευταία χρόνια και δίνουν μια ρομαντική πινελιά. Επίσης τα κουφέτα είναι μια κλασσική και διαχρονική λύση που πλέον τη συναντάμε και σε πιο μοντέρνα εκδοχή με πληθώρα γεύσεων και χρωμάτων.  Τα κουφέτα, πλέον, κυκλοφορούν σε πολλές γεύσεις, μεγέθη και σχήματα, μερικά δε είναι τόσο ευφάνταστα, που πραγματικά σε εντυπωσιάζουν -βλ. κουφέτα βότσαλα, τόσο ρεαλιστικά, που σίγουρα θα μπερδευτείς! Όμορφες γυάλες και μια ποικιλία από κουφέτα θα μεταμορφώσουν το τραπέζι σε ένα hot spot για τους καλεσμένους!

Βήμα 4: Γυάλες-Βαζάκια

Σκεφτείτε πρακτικά και χρησιμοποιείστε όμορφα δοχεία, βαζάκια και γυάλες διαφόρων σχημάτων, που θα φιλοξενούν τα κεράσματα. Τοποθετείστε ταμπελίτσες που θα εξηγούν τί είναι το καθετί, προς διευκόλυνση των καλεσμένων σας.

Βήμα 5: Στολισμός

Ο στολισμός είναι η έξτρα πινελιά που θα κάνει το candy bar του γάμου σας να μαγνητίζει τα βλέμματα και να ανεβαίνει στα social media των καλεσμένων σας. Για αυτό το λόγο δώστε λίγη παραπάνω σημασία στη διακόσμηση.

Τονίστε την ήρεμη ατμόσφαιρα με τη γοητευτική διακόσμηση των candy bars. Προσδώστε γήινους και φυσικούς τόνους για γάμους εμπνευσμένους από τη φύση. Μπορείτε να κρεμάσετε τα φώτα σε κλαδιά δέντρων, να τοποθετήσετε το φαγητό σε πλάκες αντί για πιάτα και να έχετε κοντά ξύλινα παγκάκια ή τραπέζια για να τα κρατάτε ψηλά. Συμπληρώστε το φόντο με το πράσινο χρώμα της φύσης.

Σε περίπτωση που το θέμα του γάμου είναι πιο ρομαντικό, μπορείτε να έχετε γυάλινα τραπέζια και πιάτα, και γλυκά σε λευκά και παστέλ χρώματα.

Αν σας ελκύει η industrial chic εμφάνιση, επιλέξτε ένα απλό γεωμετρικό σχέδιο για το candy bar σας. Ολοκληρώστε με μια συμμετρική φλοράλ σύνθεση που κάνει τις λιχουδιές σημείο έλξης.

Για μια πιο ρουστίκ εμφάνιση candy bar γάμου, το ξύλο, τα φώτα και οι φλοράλ πινελιές φέρνουν τη ζεστασιά! Ξύλινοι δίσκοι με επιδόρπια, κεριά τσαγιού και φαναράκια ενωμένα με πράσινο είναι όλα όσα χρειάζεται κάποιος σε ένα μαγευτικό rustic candy bar.

Αν θέλετε κάτι πιο glam και μοντέρνο, τότε χρυσά και ορειχάλκινα πιάτα δίνουν μια κλασική, μοντέρνα και διαχρονική αίσθηση στη διακόσμηση του candy bar γάμου σας!

Οι γλυκές λιχουδιές δεν περνούν απαρατήρητες σε έναν γάμο! Είναι στη δική σας ευχέρεια να πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Δείτε στο blog μας περισσότερες ιδέες για candy bar γάμου κι Ελάτε παρέα με την ομάδα της Cosmos Events, για να δημιουργήσουμε μαζί τις πιο… γλυκές αναμνήσεις του γάμου σας! Η ώρα η καλή και καλά στέφανα!

Share
Posts created 115

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top