Τάσεις στον στολισμό γάμου: πως να επιλέξετε τον στολισμό που σας ταιριάζει!

Ο στολισμός γάμου είναι ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια στην προετοιμασία για την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας. Η διακόσμηση που θα επιλέξει το κάθε ζευγάρι χαρίζει στυλ και ομορφιά και στην εκκλησία αλλά και στο χώρο της δεξίωσης.

Άραγε ο στολισμός γάμου ακολουθεί τη μόδα;

Κάθε χρόνο βγαίνουν οι νέες τάσεις για τον στολισμό γάμου. Ο σύγχρονος ρουστίκ γάμος υπήρξε μια νέα τάση τα τελευταία χρόνια, με πολλά ζευγάρια να επιλέγουν ρομαντικές παστέλ αποχρώσεις αλλά και μοντέρνα ουδέτερα χρώματα δίνοντας τους όμως ένα ρουστίκ χαρακτήρα!

Θα πρέπει να ακολουθήσω τις νέες τάσεις οπωσδήποτε;

Φυσικά και όχι. Εκείνη η μέρα σου ανήκει. Και θα πρέπει αρχικά να σου αρέσει και κυρίως να σε εκφράζει.

Πως όμως θα διαλέξω το κατάλληλο στυλ για τον στολισμό του γάμου μου;

Αρχικά θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου την εποχή που έχεις επιλέξει για να παντρευτείς. Ανάλογα θα πας σε έναν καλοκαιρινό γάμο με ανοιχτά παστέλ χρώματα, σε έναν ανοιξιάτικο γάμο με έντονα χρώματα και λουλούδια, σε έναν φθινοπωρινό στολισμό γάμου με γήινες αποχρώσεις ή σε έναν χειμωνιάτικο γάμο με πιο σκούρες και έντονες αποχρώσεις.

Πολύ βασικό ρόλο παίζει ο χώρος που θα γίνει ο γάμος. Σίγουρα δεν θα ταίριαζε ένας στολισμός γάμου με θαλασσινά στοιχεία αν ο γάμος σου γίνει στο βουνό….

Μια καλή αρχή μπορεί να γίνει διαλέγοντας το χρώμα που σου αρέσει και ταιριάζει στο ύφος που θες να δώσεις στο γάμο σου.

Τι λουλούδια να διαλέξω;

Μα φυσικά αυτά που σου αρέσουν και αυτά που ταιριάζουν με το στυλ του γάμου και του νυφικού που έχεις διαλέξει. Μεγαλύτερη βάση δίνουμε στη νυφική ανθοδέσμη η οποία πάντα έχει το πιο ιδιαίτερο λουλούδι. Η πιο συνηθισμένη επιλογή στην νυφική ανθοδέσμη είναι το λευκό χρώμα και οι παστέλ αποχρώσεις. Τα μπουκέτα με πιο έντονα χρώματα κλέβουν την παράσταση και κάνουν αντίθεση με το λευκό νυφικό σας. Στον υπόλοιπο στολισμό γάμου συνήθως επιλέγουμε λουλούδια εποχής στους χρωματισμούς που έχουμε επιλέξει. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν και οι πρασινάδες που θα αναδείξουν τα υπόλοιπα λουλούδια που έχετε επιλέξει.

Μπορεί να γίνει στολισμός γάμου χωρίς πολλά λουλούδια;

Μιλώντας για στολισμό γάμου, συνήθως στο μυαλό μας έρχεται μια εκκλησία με δύο διαδρόμους γεμάτους με συνθέσεις λουλουδιών. Τα τελευταία χρόνια όμως την παράσταση κλέβουν και τα σκηνικά που μπορούν να δημιουργηθούν με διάφορα αντικείμενα, τόσο στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας, όσο και στον χώρο της δεξίωσης. Αυτό το είδος στολισμού είναι πιο ιδιαίτερο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ένα πολύ όμορφο φόντο για την φωτογράφιση του ζευγαριού αλλά και των καλεσμένων. Σε αυτή την περίπτωση συνήθως ο ανθοστολισμός είναι πιο περιορισμένος ,αφού την παράσταση κλέβουν τα αντικείμενα.

Να βάλω αψίδα ή είναι ξεπερασμένη;

Η ασπίδα είχε γίνει μόδα πολλά χρόνια πριν, παρόλα αυτά όμως κρατάει σημαντική θέση στην προτίμηση των ζυγαριών για τον στολισμό του γάμου τους. Θα μπορούσε να είναι κυκλική ή και ένα υπέροχο πολύγωνο είτε διακοσμημένο όλο με λουλούδια είτε με υφάσματα, μπουκέτα και κεριά. Θα μπορούσατε να το χρησιμοποιήσει το ζευγάρι για να περάσει από κάτω κατά την είσοδο του στην εκκλησία, σαν ένα πολύ όμορφο σκηνικό στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας ή ακόμα και σαν photobooth στο χώρο της δεξίωσης.

Το ύφος του στολισμού του γάμου σας είναι ένα κομμάτι του εαυτού σας που θα προβληθεί την ωραιότερη μέρα της ζωής σας! Απολαύστε τη διαδικασία επιλογής και αφεθείτε στα χέρια των ειδικών για να κάνουν το όνειρο σας πραγματικότητα!

Share
Posts created 119

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top