Στολισμός γάμου και βάπτισης με λουλούδια

Έκφραση χαράς, ανακούφισης, ομορφιάς, τα λουλούδια από την αρχαιότητα χρησιμοποιούνται στις εορτές των ανθρώπων! Στις χαρούμενες στιγμές αστράφτουν σαν να συμμετέχουν και αυτά στη χαρά, στις ήρεμες στιγμές δίνουν γαλήνη και στη λύπη δίνουν παρηγοριά.

Στα φυτά αποδίδονταν από τους Κινέζους ειδικές σημασίες. Στις θρησκευτικές τους γιορτές χρησιμοποιούσαν πάντα λουλούδια, την άνοιξη τα πιο δημοφιλή λουλούδια ήταν οι παιώνιες και τα άνθη ροδακινιάς. Ο λωτός αντιπροσωπεύει το καλοκαίρι και τα χρυσάνθεμα το φθινόπωρο. Το χειμώνα συνήθως χρησιμοποιούσαν άνθη δαμασκηνιάς, άσπρους νάρκισσους και κλαδιά από πεύκα.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι σχέδιαζαν ειδικά βάζα για τα λουλούδια τους, που ήταν διακοσμημένα με εικόνες λουλουδιών. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι στις θρησκευτικές τελετές χρησιμοποιούσαν λουλούδια και φύλλωμα, με τα οποία έφτιαχναν στεφάνια και γιρλάντες για τα ζευγάρια στους γάμους, για τους ήρωες και τους αθλητές που γύριζαν νικητές από τον πόλεμο ή τους αγώνες. Μερικές φορές, με την ευκαιρία μιας συγκέντρωσης, θα έστρωναν ένα ολόκληρο δάπεδο με ευωδιαστά ροδοπέταλα.

Στολισμός γάμου με λουλούδια

Στολισμός γάμου με pampas grass

Tα pampas grass αποτελούν μια αγαπημένη τάση στο στολισμό γάμου μεταφέροντας τους καλεσμένους σε ένα μαγευτικό boho σκηνικό που ξεχειλίζει από ομορφιά! Αυτά τα εντυπωσιακά ξηρά άνθη που μοιάζουν με φτερά και φυτρώνουν συνήθως στις όχθες των ποταμών, έχουν μαγέψει πολλά ζευγάρια που τα επέλεξαν ως κυρίαρχο στοιχείο στη διακόσμησης του γάμου τους και όχι άδικα. Περισσότερες ιδέες by Cosmos Events μπορείτε να δείτε εδώ.

Στολισμός γάμου με λεβάντα

Ο στολισμός γάμου με λεβάντα αποτελεί μία τάση επιλέγουν ολοένα και περισσότερο τα νέα ζευγάρια! Συμβολίζει την αφοσίωση, την ηρεμία, ενώ με το απαλό άρωμά της και το χρώμα της αποτελεί ιδανική επιλογή. Επιπλέον ο συνδυασμός της με όλα τα δοχεία και ο συνδυασμός της με άλλα λουλούδια, αποτελούν βασικό λόγο επιλογής της, καθώς επιτυγχάνονται εντυπωσιακές συνθέσεις!

Στολισμός γάμου με ελιά και τριαντάφυλλα

Μια τάση που κερδίζει επίσης έδαφος όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στη διακόσμηση του γάμου, είναι η χρήση κλαδιών και φύλλων ελιάς. Δεν είναι μόνο ένα όμορφο και “ευέλικτο” στοιχείο για διακόσμηση, αλλά έχει επίσης και συμβολικό χαρακτήρα που μπορεί να προσδώσει και ιδιαίτερη σημασία την ημέρα του γάμου σας!

Οι ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν στον στολισμό του γάμου σας είναι ατελείωτες! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελιές, κλαδιά ελιάς, ελαιόδεντρα, ελαιόλαδο, τόσο στον στολισμό του γάμου σας όσο και στις μπομπονιέρες. Με την προσθήκη λεπτομερειών σε λαδοπράσινα χρώματα και τριαντάφυλλα, θα έχετε ένα υπέροχο θέμα γάμου εμπνευσμένο από τη φύση που αρμόζει απόλυτα σε μια μεσογειακή χώρα, όπως η Ελλάδα!

Στολισμός γάμου με γυψοφίλη

Μολονότι η γυψοφίλη δεν κεντρίζει αρκετές φορές την προσοχή που της αξίζει σε έναν στολισμό. Η γυψοφίλη είναι φυτό που καλλιεργείται ως δρεπτό άνθος και χρησιμοποιείται σε διάφορες ανθοσυνθέσεις. Συνήθως λειτουργεί συμπληρωματικά, ωστόσο, πανέμορφες κρεμαστές συνθέσεις και εντυπωσιακές αψίδες μεταμορφώνονται με τη γυψοφίλη σε πραγματικά αριστουργήματα, που ξεχειλίζει ομορφιά και ρομαντισμό!

Στολισμός βάπτισης με λουλούδια

Στολισμός βάπτισης με ηλιοτρόπια

Σύμβολο λάμψης, ζεστασιάς, ευτυχίας, ο ήλιος αποτελεί εξαιρετική επιλογή θέματος για στολισμό βάπτισης! Γύρω στις αρχές του αιώνα, μαγικές συνθέσεις λουλουδιών έγιναν το αντικείμενο των ιμπρεσιονιστών ζωγράφων, από τον Βαν Γκονγκ, με τα περίφημα “ηλιοτρόπια”. Ορμώμενοι από τις τέχνες λοιπόν, αλλά και από τα έντονα, ζωηρά χρώματά του, επιλέγουμε στις βαπτίσεις μας τα ηλιοτρόπια, τα οποία πέρα από την αισθητική αναβάθμιση που χαρίζουν, ενέχουν και μοναδικούς συμβολισμούς, όπως η μακροζωία και η πίστη!

Στολισμός βάπτισης με λεβάντα

Η λεβάντα, με τα λεπτά της αρώματα και τους ιδιαίτερους χρωματισμούς της, αποπνέει ηρεμία και αποτελεί ιδανική επιλογή για θέμα βάπτισης! Επιπλέον, όπως αναφέραμε και παραπάνω ο συνδυασμός της με όλα τα δοχεία αλλά και με άλλα λουλούδια, αποτελούν βασικό λόγο επιλογής της, καθώς επιτυγχάνονται εντυπωσιακές συνθέσεις!

Η ημέρα του γάμου και της βάπτισης είναι μία από τις πιο σπουδαιότερες ημέρες στη ζωή των ανθρώπων! Όταν πλησιάζει αυτή η στιγμή, όλα πρέπει να είναι ονειρικά και να δημιουργηθεί μία αξέχαστη ημέρα, τόσο για εσάς, όσο και για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Λαμβάνοντας υπόψη το προσωπικό σας στυλ και προσθέτοντας τις δικές της πινελιές, η Cosmos Events δημιουργεί μοναδικούς στολισμούς σε μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, ενώ αναλαμβάνει και ολόκληρη τη διοργάνωση του γάμου και της βάπτισης με πολλές επιλογές τόσο σε σετ νονού και βαπτιστικά ρούχα, όσο και σε σετ κουμπάρου!

Share
Posts created 115

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top