ρουστίκ στολισμός γάμου

Στολισμός γάμου rustic: Τι είναι και πως να τον πραγματοποιήσετε!

Βασικά στοιχεία ρουστίκ στυλ

Σίγουρα έχεις ακούσει πολλές φορές το «ρουστίκ στυλ», και παρά το γεγονός ότι είναι τόσο δημοφιλές στυλ, είναι δύσκολο να το οριοθετήσει κανείς. Έτσι λοιπόν προκύπτει το ερώτημα, τι είναι αυτό που κάνει το ρουστίκ τελικά;

Είτε μιλάμε για ένα σπίτι στην εξοχή, είτε για ένα καταφύγιο στο βουνό, το ρουστίκ είναι ένα στυλ που χαρακτηρίζεται από φυσικότητα, παλαίωση και κάπως βαρύ, όχι τόσο εκλεπτυσμένο design. Αρκετά στυλ διακόσμησης εμπεριέχουν ρουστίκ πινελιές, όπως το colonial ή το Tuscan Style κ.α, όμως, το αυθεντικό ρουστίκ είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός στοιχείων των παραπάνω στυλ.

Για να δώσεις μια νότα ρουστίκ στο χώρο σου επιλέγεις:

  1. Φυσικά, οργανικά υλικά: Το ξύλο είναι αναμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής και όσο πιο ακατέργαστο και ανεπιτήδευτο είναι αυτό, τόσο το καλύτερο!
  2. Έμφαση στις υφές: Απ’ την στιγμή που το ρουστίκ στυλ είναι συνυφασμένο με φυσικά υλικά, οι διαφορετικές υφές παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.
  3. Χειροποίητα κομμάτια: Τα χειροποίητα αντικείμενα είναι μοναδικά, κάτι που σημαίνει ότι ανταποκρίνονται σε αυτό που πρεσβεύει το στυλ αυτό, την μοναδικότητα.
  4. Βαριά κομμάτια – απλές γραμμές: Στο ρουστίκ στυλ ο όγκος παντρεύεται το μίνιμαλ, καθώς δίνεται έμφαση στα υλικά και όχι στον σχεδιασμό. Η απλότητα αναδεικνύει τα υλικά και κερδίζει τις εντυπώσεις!

Ρουστίκ στυλ γάμου

Τα τελευταία χρόνια, και όχι άδικα, αποτελεί σημαντική τάση και στους στολισμούς γάμου. Οι ρουστίκ στολισμοί γάμου είναι πάντα μια δημοφιλής επιλογή θέματος, ειδικά μεταξύ των ζευγαριών που θέλουν μια δροσερή, χαλαρή ατμόσφαιρα τη μεγάλη τους μέρα. Τι είναι όμως ένας ρουστίκ γάμος; Στο σημερινό μας άρθρο θα εξηγήσουμε τι είναι αυτός και θα σας δείξουμε το δρόμο για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Το ρουστίκ στυλ έχει κάποια σχέση με το vintage, αλλά αντικαθιστά πολλά στοιχεία του, όπως για παράδειγμα τη δαντέλα με λινάτσα, τα πορσελάνινα βάζα και τα φλιτζάνια με τις κανάτες και βάζα μαρμελάδας και τις white, dusty pink αποχρώσεις με μια φυσική χρωματική παλέτα, όπως το καφέ και το μπεζ! Ένας ρουστίκ γάμος συνδυάζει στοιχεία του δάσους και της εξοχής, αφού κύριο χαρακτηριστικό είναι το ξύλο, από το οποίο αποτελούνται τα τραπέζια της δεξίωσης ή χρησιμοποιείται ως διακοσμητικό στα τραπέζια και στο dessert table, ενώ τείνουν να ενσωματώνονται και άλλα φυσικά στοιχεία, όπως τα  αγριολούλουδα και τα φρούτα. Φαινομενικά μπορεί να συνδυάζονται πολλά «αταίριαστα» στοιχεία, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο σε έναν ρουστίκ γάμο!

Ρουστίκ ατμόσφαιρα

Ωστόσο, δεν χρειάζεται να έχεις όλα αυτά τα στοιχεία για να κάνεις έναν ρουστίκ στολισμό γάμου! Για παράδειγμα, θα μπορούσες να παντρευτείς σε μια αίθουσα ξενοδοχείου, αλλά χρησιμοποιώντας ρουστίκ διακόσμηση και αγριολούλουδα. Αφορά περισσότερο τη συνολική ατμόσφαιρα παρά τις λεπτομέρειες μεμονωμένες.

Οι ρουστίκ γάμοι συχνά συγχέονται με τους vintage γάμους, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετικοί. Ενώ το ρουστίκ θέμα εστιάζει περισσότερο στα φυσικά στοιχεία και την υπέροχη ύπαιθρο, ένας vintage γάμος αντλεί την έμπνευσή του από περασμένες εποχές. Οι vintage γάμοι έχουν συχνά μια «γεύση» βικτωριανής τέχνης.  Εκεί όπου οι ρουστίκ γάμοι διαθέτουν βάζα γεμάτα αγριολούλουδα και λινάτσα, οι vintage γάμοι είναι πιο πιθανό να έχουν vintage βάζα, πιάτα αντίκες και τραπεζομάντιλα από δαντέλα. Το μόνο κοινό που έχουν τα δύο θέματα είναι ότι σχετίζονται την απλότητα, τη φύση και τον χαρακτήρα…

Πως να σχεδιάσετε έναν ρουστίκ στολισμό γάμου;

Οι ρουστίκ γάμοι πρέπει να είναι χαλαροί, ρομαντικοί και φυσικοί. Διέπονται από μια εκλεπτυσμένη απλότητα που διατηρούν τη φινέτσα και το απαράμιλλο στυλ. Αν, λοιπόν, δηλώνεις και εσύ λάτρης της ρουστίκ διακόσμησης και την έχεις επιλέξει για την ημέρα του γάμου σου, είσαι στο σωστό μέρος. Σου έχουμε μερικές εντυπωσιακές προτάσεις για έναν ανεπανάληπτο ρουστίκ γάμο!

  • Επίλεξε τον ιδανικό χώρο: Ο ευκολότερος τρόπος για να ξεκινήσεις εκπληκτικά τον ρουστίκ γάμο σας είναι να επιλέξετε έναν κατάλληλο χώρο. Ένας χώρος στην ύπαιθρο, δίνει περισσότερη αυθεντικότητα σε ένα ρουστίκ στυλ διακόσμησης γάμου, σε σχέση με έναν χώρο που είναι «ντυμένος» για να δείχνει ρουστίκ.
  • Χρησιμοποίησε την κατάλληλη διακόσμηση: Το υπέροχο με έναν ρουστίκ γάμο είναι ότι μπορείτε να είστε αρκετά εκλεκτικοί όσον αφορά τη διακόσμηση. Η εστίαση γίνεται σε φυσικά αντικείμενα, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε εποχιακά φρούτα και αγριολούλουδα, ξύλο, λινάτσα, σπάγγο και βρύα για να δημιουργήσετε όμορφη διακόσμηση. Μπορείτε επίσης να φέρετε country και shabby-chic στοιχεία, όπως βάζα, δαντέλες, και υφάσματα gingham. Υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορούν να γίνουν με αυτά τα αντικείμενα που θα ζωντανέψουν πραγματικά τον χώρο σου!
  • Προσκλητήρια ρουστίκ: Όλα ξεκινούν από τα προσκλητήρια. Για ένα ρουστίκ γάμο στείλε στους καλεσμένους σου προσκλητήρια σε ανάλογο στυλ. Χρησιμοποίησε κορδόνια και κορδέλες από λινάτσα και δαντέλα. Παίξε με γήινες αποχρώσεις όπως το λαδί, το μπεζ, το κίτρινο και το σωμόν.
  • Ανθοδέσμη γάμου για ρουστίκ γάμο: Η ανθοδέσμη είναι επίσης μια βασική λεπτομέρεια. Χρησιμοποίησε λινάτσα αν πρόκειται να είναι εντελώς ρουστίκ ο γάμος σου!
  • Ρουστίκ στέφανα γάμου: Ο ρουστίκ γάμος πρέπει να έχει και τα ανάλογα στέφανα για τους μελλόνυμφους. Προτίμησε στέφανα γάμου με μικρά διακοσμητικά λουλουδάκια, κορδόνι λινάτσας, κορδέλες δαντέλας και άλλα μικρά διακοσμητικά στο ίδιο μοτίβο. Μια έντονη χρωματική λεπτομέρεια, θα προσδώσει το στοιχείο του μοντέρνου στο γάμο σου!
  • Στολισμός εκκλησίας: Σε μία διακόσμηση γάμου πρωταρχικό ρόλο παίζει ο στολισμός της εκκλησίας. Χρησιμοποίησε φανάρια, υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις και καφάσια γεμάτα με λουλούδια ή διακοσμητικά. Φτιάξε, ακόμη και ολόκληρο σταντ από καφάσια και διακόσμησε το με λουλούδια και λαμπάκια.
  • Τραπέζι ευχών με ρουστίκ στυλ: Το τραπέζι ευχών γάμου παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο διότι είναι το μέρος που οι καλεσμένοι σου θα αφήσουν τις ευχές τους! Γι’ αυτό, καλό θα ήταν, να φροντίσεις να ταιριάζει με την υπόλοιπη ρουστίκ διακόσμηση σου. Χρησιμοποίησε φανάρια σε διαφορετικά μεγέθη και δώσε τους ύψος τοποθετώντας φέτες κορμού. Τέλος, παίξε με κεριά και κλαδιά κάνοντας πανέμορφους συνδυασμούς προσδίδοντας φωτισμό και στυλ!
  • Μπομπονιέρες για ρουστίκ γάμο: Για το τέλος έχουμε αφήσει τις μπομπονιέρες που είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του γάμου. Αν θέλεις κάτι πιο απλό μπορείς να κινηθείς σε απλά υλικά για μπομπονιέρες, όπως πουγκιά λινά με μικρά διακοσμητικά ή εναλλακτικά επίλεξε γυάλινα βαζάκια ή γυάλινους σωλήνες με μικρά διακοσμητικά, κομμένα υφάσματα, κορδέλες και κορδόνια. Για περισσότερη λεπτομέρεια μπορεί να τοποθετηθεί σαν κεντρικό στοιχείο στη μπομπονιέρα σου κάποιο λουλούδι συνδεδεμένο με την υπόλοιπη διακόσμηση γάμου.

Εάν επιθυμείτε ο στολισμός γάμου σας να έχει μια φυσική ομορφιά και μια διακόσμηση εμπνευσμένη από τη φύση με γήινα χρώματα, τότε επικοινωνήστε μαζί μας κι μια έμπειρη διακοσμήτριά μας θα μετατρέψει σε πραγματικότητα αυτό που ονειρεύεστε!

Share
Posts created 115

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top