Γιατί ο στολισμός γάμου με ελιά αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για τη διακόσμηση του γάμου σας; (UPDATED 2023)

Εάν επιθυμείτε έναν στολισμό γάμου, ίσως αναζητάτε μοναδικές και όμορφες ιδέες διακόσμησης που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια αξέχαστη και μοναδική εμπειρία για εσάς και τους καλεσμένους σας. Μια τάση που κερδίζει έδαφος όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στη διακόσμηση του γάμου είναι η χρήση κλαδιών και φύλλων ελιάς. Δεν είναι μόνο ένα όμορφο και “ευέλικτο” στοιχείο για διακόσμηση, αλλά έχει επίσης και συμβολικό χαρακτήρα που μπορεί να προσδώσει και ιδιαίτερη σημασία την ημέρα του γάμου σας!

Παλαιά όσο η ανθρώπινη ύπαρξη, ιερή όσο τα ανεξήγητα μυστήρια, πολύτιμα μοναδική, που μόνο ως δώρο των θεών προς τους ανθρώπους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η ελιά ξεπροβάλλει από την προϊστορία και βρίσκοντας ευνοϊκές συνθήκες ορθώνεται στο χώρο της Μεσογείου ως μόνιμο και κυρίαρχο στοιχείο του τοπίου της, σύντροφος και τροφός των κατοίκων της, σύμβολο της λατρείας της.

Το ελαιόδεντρο ήταν πραγματικά θείο δώρο για τους αρχαίους Έλληνες, με συμβολή τόσο σε επίπεδο διατροφής όσο και σε επίπεδο καθημερινότητας. Τα φύλλα του ελαιόδεντρου χρησίμευαν ως τροφή για τα ζώα και για το γέμισμα των στρωμάτων. Με το ξύλο της ελιάς έφτιαχναν ανθεκτικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης, κατασκεύαζαν εργαλεία και το χρησιμοποιούσαν ως καύσιμη ύλη. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι η θεά Αθηνά δημιούργησε την ελιά ως δώρο στην ανθρωπότητα και ότι αντιπροσώπευε τη σοφία, τη νίκη και την αγνότητα. Στη χριστιανική παράδοση, το κλαδί ελιάς είναι σύμβολο ειρήνης και συγχώρεσης και συχνά συνδέεται με την ιστορία της Κιβωτού του Νώε.

Συνεπώς η ελιά είναι τόσο δυνατό στοιχείο, που παραπέμπει άμεσα στον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική παράδοση, και έχουν αποδοθεί σε αυτήν, συμβολισμοί όπως η γαλήνη, η προστασία και η οικογενειακή παράδοση. 

Ζούμε λοιπόν σε μια από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου, με ακατέργαστη και μοναδική ομορφιά, όπου η σύνδεσή της ελιάς με την ελληνική φύση μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί σε έναν γάμο ή νησί, σε βουνό, στην ύπαιθρό ή σε έναν γάμο στην πόλη, σε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, καθώς η ελιά δεν έχει εποχή και μπορεί να βρει τη θέση της τόσο στους καλοκαιρινούς γάμους όσο και στους χειμωνιάτικους! Μια φοβερή, λοιπόν, ιδέα είναι ο στολισμός γάμου με ελιά. Αν ανήκεις στα ζευγάρια που αγαπούν τα φυσικά στοιχεία θα απολαύσεις το κομψό πράσινο της ελιάς στο γάμο σου!

Οι ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν στον στολισμό του γάμου σας είναι ατελείωτες! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελιές, κλαδιά ελιάς, ελαιόδεντρα, ελαιόλαδο, τόσο στον στολισμό του γάμου σας όσο και στις μπομπονιέρες. Με την προσθήκη λεπτομερειών σε λαδοπράσινα χρώματα, θα έχετε ένα υπέροχο θέμα γάμου εμπνευσμένο από τη φύση που αρμόζει απόλυτα σε μια μεσογειακή χώρα, όπως η Ελλάδα!

Ελιά στο τραπέζι ευχών

Τα δεντράκια ελιάς θα προσθέσουν μια κομψή και μοντέρνα πινελιά στο στήσιμο του τραπεζιού ευχών, ενώ έχουν επίσης μια ωραία μυρωδιά. Φαίνονται επίσης όμορφα όταν προστίθενται σε floral συνθέσεις ή όταν χρησιμοποιούνται μόνα τους μέσα σε κασπώ, όπως ακριβώς έγινε στο γάμο του Γιώργου και της Χριστίνας που πραγματοποιήσαμε στη Σαντορίνη!

Αυτή η ιδέα είναι τέλεια για γάμους σε εξωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα σε έναν κήπο, ένα κτήμα ή στην παραλία. Ένας απλός και εύκολος τρόπος για να προσθέσετε περισσότερες λεπτομέρειες στο δέντρο και τα κλαδιά της ελιάς είναι να χρησιμοποιήσετε λευκά λουλούδια που είναι απλά και κομψά.

Νυφική ανθοδέσμη με φύλλα ελιάς

Για τις νύφες που θέλουν έναν λιγότερο επίσημο γάμο ή θέλουν μια πιο απλή γαμήλια ανθοδέσμη, μια ανθοδέσμη με κλαδιά ελιάς είναι μια όμορφη και εξαιρετική επιλογή.Τα κλαδιά ελιάς είναι μια ευέλικτη και κομψή προσθήκη σε κάθε μπουκέτο και μπορούν να συνδυαστούν με μια μεγάλη γκάμα άλλων λουλουδιών! Μπορείτε να προσθέσετε χρώμα με λευκά λουλούδια που ταιριάζουν τέλεια με τα κλαδιά ελιάς!

Φύλλα ελιάς ως κομφετί

Το να πετάμε ρύζι στη νύφη και τον γαμπρό είναι η δημοφιλέστερη πρακτική στην Ελλάδα καθώς το ρύζι συμβολίζει τη γονιμότητα. Στην Ιταλία, το κομφετί συμβολίζει τα χρήματα και την καλή τύχη! Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι καλεσμένοι ρίχνουν σιτάρι στους νεόνυμφους καθώς αντιπροσωπεύει επίσης τη γονιμότητα! Επί βασιλείας της Βασίλισσας Ελισάβετ Α’, οι καλεσμένοι έκοβαν το κέικ από σιτάρι και το πετούσαν στη νύφη και τον γαμπρό, αλλά όταν το σιτάρι έγινε ακριβό, αντικαταστάθηκε με ρύζι. Από τη στιγμή όμως που έχετε αποφασίσει να κάνετε έναν γάμο με θέμα την ελιά, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε φύλλα ελιάς αντί για ρύζι ή κομφετί; Είναι μια διασκεδαστική παράδοση που θα απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι του γάμου σας.

Μπομπονιέρες Γάμου

Όταν πρόκειται για μπομπονιέρες γάμου εμπνευσμένες από ελιές, οι επιλογές είναι ατελείωτες! Μπορείτε να χαρίσετε στους καλεσμένους του γάμου σας μικρά μπουκαλάκια ελαιόλαδου που θα λατρέψουν ή φύλλα ελιάς πάνω σε μάρμαρο! Μια άλλη καταπληκτική ιδέα είναι να τους δώσετε σαπούνι ελιάς που είναι ένα δημοφιλές προϊόν στον ελληνικό χώρο!

Προσκλητήρια γάμου με ελιά

Για νύφες που θέλουν ντελικάτα και απλά προσκλητήρια γάμου, μπορείτε να επιλέξετε προσκλητήριο γάμου με θέμα την ελιά, μπροζνέ βουλοκέρι και καρτολίνα 850γρ από οικολογικό χαρτόνι και βαθυτυπιά.

Στην Cosmos Events είμαστε δίπλα σας σε κάθε μεγάλη στιγμή της ζωής σας! Επικοινωνήστε μαζί μας και μια έμπειρη διακοσμήτρια μας θα αναλάβει να δώσει στο γάμο σας οποιοδήποτε στυλ επιθυμείτε!

Share
Posts created 119

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top